IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Automechanik junior 2022

Automechanik junior 2022



Datum konání:
9.3.2022

Součástí letošního 27. ročníku celostátní odborné soutěže „Autoopravář junior 2022“ bylo krajské kolo, pořádané 9. března 2022 v areálu dílen SOŠ a SOU Kladno, Dubská. Vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR ve spolupráci se SAČR. Soutěž je určena pro žáky učebního oboru Mechanik opravář motorových vozidel.

 Mezi jedenácti zúčastněnými školami mělo svého zástupce i Střední odborné učiliště Nové Strašecí. Žák Jiří Volek se celkovým součtem bodů umístil na krásném 3. místě a vzorně tak reprezentoval svoji školu.

Soutěž byla rozdělena na část teoretickou, praktickou a poznávací. Teoretickou část soutěžící absolvovali na počítači a odpovídali na otázky v rozsahu jednotných závěrečných zkoušek. Úkoly jednotlivých stanovišť praktické a poznávací části připravily zúčastněné školy. Střední odborné učiliště Nové Strašecí zajistilo část věnovanou diagnostice a komunikaci s řídicí jednotkou, přičemž vybavilo toto pracoviště vlastním diagnostickým přístrojem, který je používán v dílnách učiliště při každodenní praktické výuce žáků.

Úspěšní žáci si ze soutěže odvezli hodnotné ceny, na nich se podílely zúčastněné školy a hlavní sponzoři.

 

                                                                                               Ing. Ivana Veselá

 

účastníci soutěže Automechanik junior
žák Jiří Volek při plnění úkolu na jednom z pracovišť