IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Sportovní úspěchy SOU

Sportovní úspěchy SOU



Na konci sezóny halových sportů slavili sportovci SOU Nové Strašecí několik  výrazných úspěchů.

27. března 2019 se konal v hale TJTZ Rakovník  turnaj středních škol rakovnického okresu v košíkové. Basketbaloví reprezentanti Středního odborného učiliště Nové Strašecí prošli turnajem bez jediné porážky a suverénním způsobem obhájili loňské prvenství. Na cestě k triumfu v turnaji porazili družstvo SPŠ Rakovník 15:11, družstvo Gymnázia JA Komenského Nové Strašecí 33:5, družstvo rakovnického Gymnázia Z. Wintra 24:9 a nakonec v tradičně vyhroceném prestižním zápase zvítězili nad Masarykovou obchodní akademií Rakovník 13:11. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen student maturitního nástavbového studia SOU Pavel Pecha.

„Po celý turnaj čišela  z týmu obrovská vůle po vítězství, odhodlání a víra ve vlastní síly. Navázali jsme na loňskou vítěznou sérii a i tato zkušenost sehrála v cestě za titulem významnou roli. Kluci dokázali zvrátit pasáže zápasů, ve kterých se střelecky dařilo méně, soupeře předčili bojovností a v rozhodujících chvílích zápasů výbornou osobní obranou. Nejlepšího hráče turnaje Pavla Pechu zdatně doplnili Petr Vokurka, Vojtěch Glasser, Adam Jurgovski a Petr Krištof,“ říká vedoucí týmu M. Hamouz.

Velmi úspěšnou sezónu zakončilo na konci března také družstvo hokejistů SOU. Na rakovnickém zimním stadionu probíhala příprava a zápasy vždy ve středu od začátku září, tedy plných 7 měsíců. Za toto období se pod vedením trenérů Josefa Kutílka a Milana Hamouze vystřídalo v dresu učiliště celkem 21 hráčů, studentů SOU Nové Strašecí.

"Je skvělé, že škola a SRPDŠ tuto sportovní aktivitu podporují. Zajišťujeme pro družstvo dopravu do Rakovníka, zapůjčujeme klukům kompletní hokejovou výstroj a dresy, po celou sezónu hradíme pronájem ledové plochy. Není proto divu, že o hokej je na učilišti velký zájem. Přitom zajistit soupeře z jiné střední školy je dnes problém. Dříve každá škola na okrese hokejovou tradici udržovala, nyní se jedná o finančně velmi náročný sport, takže v SOU patříme mezi výjimky," říká Josef Kutílek.

"Letošní úroveň hokejových zápasů byla vynikající. V tradičním utkání žáků a učitelů středních škol rakovnického okresu patřili hráči SOU Nové Strašecí mezi nejlepší. Řada kluků, po několikaletém tréninku v barvách učiliště, našla uplatnění v týmech a soutěžích hokejového svazu. Po celou dlouhou sezónu se kluci na středeční tréninky a zápasy těšili, docházka byla výborná. Velkou spokojenost jsme na konci sezóny vyjádřili po vzoru NHL vyhlášením individuálních cen," doplňuje druhý z trenérů Milan Hamouz. Vítězem kanadského bodování se stal Lukáš Dadák, cenou pro nejužitečnějšího hráče byl poctěn Petr Vokurka, nejlepším střelcem byl Adam Pinc, nejvíce asistencí na gól zaznamenal Martin Eliáš, nejlepším brankářem byl vyhlášen František Carvan, nejlepším obráncem Daniel Čech, nejlepším nováčkem týmu Filip Zita, nejslušnějším hráčem Tomáš Routa, nejoblíbenějším hráčem u fanoušků byl Čeněk Holý a cenou za vůdčí osobnost týmu byl oceněn Petr Cajthaml.