IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Lyžařský kurz SOU 2015

Lyžařský kurz SOU 2015



Lyžařský výcvikový kurz žáků SOU a nástavbového studia proběhl ve dnech 29. ledna až 1. února 2015 v rakouském lyžařském středisku Fieberbrunn. Městečko se nachází v rakouské spolkové zemi Tyrolsko v Kitzbϋhlských Alpách a patří mezi nejmodernější lyžařská centra v zemi. Fieberbrunn nabízí lyžařům více než 40 km sjezdových tratí s dosahem lanovek do nadmořské výšky přes 2 000 metrů.
  Pod vedením p. učitele Mgr. Milana Hamouze se výcvikového lyžařského kurzu zúčastnilo celkem 9 žáků, vesměs velmi dobrých lyžařů. Ke zdokonalení lyžařských dovedností účastníků přispěla nejen velká pestrost zdejších lyžařských tratí, ale také velmi dobré sněhové podmínky, které na přelomu ledna a února v Alpách panovaly.
  Jedinečným zážitkem pak pro žáky učiliště byly závody Freeride World Tour Serie, které se na svazích v okolí Fieberbrunnu konaly v sobotu 31. ledna 2015. Jednalo se o závody v jízdě volným nepřístupným terénem, které svojí důležitostí a doprovodnou megashow připomínaly kterýkoli z podniků světového poháru lyžařů.
 Součástí zájezdu byla také exkurze na statku rodiny Niedermayr ve Schlechingu, kde byla skupina ubytovaná. Zejména žáci nástavbového studia si před plánovanou dlouhodobou zemědělskou praxí ve Švýcarsku mohli procvičit slovní zásobu. Lidé na statku se starali o stádo 40 krav a produkovali velké množství mléčných výrobků.
 Po úspěchu zájezdu účastníci z řad žáků i doprovod věří, že tradice lyžařských kurzů do této oblasti Rakouska zůstane zachována i v příštích letech.