IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Úspěchy žáků ze Středního odborného učiliště Nové Strašecí

Úspěchy žáků ze Středního odborného učiliště Nové Strašecí



Chodit do školy a snažit se o co nejlepší studijní výsledky je pro mnohé žáky samozřejmostí. O tom, že si ve škole „užívají“ i jiné aktivity, které je baví, svědčí úspěchy, kterých při nich dosahují.

Za zmínku stojí činnost školní JA firmy a její účast na 23. ročníku Veletrhu „JA Studentská firma 2018, kde 40 týmů z celé České republiky představilo svoje podnikání. S originální a vlastnoručně vyrobenou společenskou hrou

„Pexeso pro uši“ získala firma 2. místo a postoupila do superfinále, ve kterém se definitivně rozhodne o absolutním národním vítězi.

Vysokou úroveň přípravy svářečů dokazuje každoroční výborné umístění naší školy v celostátní prestižní soutěži: „O zlatou kuklu společnosti SIAD“, kde vybraní zástupci škol ukazují své teoretické znalosti i praktické dovednosti v oboru. V letošním 6. ročníku obsadila naše škola 2. místo.

Diplomy ze sportovních soutěží škol okresu jsou odměnou našim reprezentantům v sálové kopané, 1. místo v okresním kole a v košíkové, kde naši žáci opět triumfovali a získali další skvělé 1. místo mezi sedmi zúčastněnými mužstvy. Zimní sezonu si mladí hokejisté užívají na ledě ve sportovní hale v Rakovníku a pravidelně poměřují síly se svými vrstevníky v několika přátelských zápasech.

Nejlepší žáci školy, kteří dosahují výborných studijních i praktických znalostí jsou každoročně hodnoceni Oceněním Hospodářské komory České republiky.

Vysokou  kvalitu a úroveň přípravy budoucích automechaniků, opravářů zemědělských strojů a zahradnic dokladuje i výborné umístění učiliště v soutěži: „Střední roku“, kterou každoročně vyhlašuje Asociace studentů a absolventů a která probíhá na základě hlasování studentů. Za rok 2015 byla naše škola vyhlášena Střední roku a za rok 2016 obhájila druhé místo mezi středními školami středočeského kraje.