IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Deváťáci v dílnách učiliště

Deváťáci v dílnách učiliště



Již třetím rokem probíhá ve Středním odborném učilišti Nové Strašecí zajímavý projekt: Dílna zručnosti, jehož cílem je zvýšení zájmu žáků základních škol o studium technických oborů. Jedná se o spolupráci učiliště, především učitelů odborného výcviku, a základních škol z Kladenska a Rakovnicka.   
Celá akce probíhá tak, že v dohodnutém termínu zajede autobus z učiliště pro žáky 9. třídy, chlapce i děvčata, a přiveze je do areálu dílen SOU. Během dvoudenního pobytu si žáci ze ZŠ vyzkouší své manuální dovednosti a seznámí se z diagnostickými a měřicími přístroji. Z prostředků ESF byla vybavena speciální dílna. Žáci obdrží pracovní oděv, zástupci školy získají datové nosiče s výukovými programy, které mohou využít při výuce předmětu Pracovní činnosti ve své základní škole. Žáci si tak přiblíží obsah a náplň studia v SOU a usnadní si rozhodování při volbě povolání.
Dosud se do projektu zapojilo 408 žáků z dvanácti základních škol. Do konce celé akce, během následujících dvou měsíců bude nabídnuta účast ještě dalším dvěma školám - ze Středokluk a z Lužné.
Podle odpovědí z dotazníku, který zúčastnění žáci vyplňují na konci svojí návštěvy, je vidět, že odcházejí spokojeni a plni nových dojmů.