IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Ocenění nejlepších absolventů

Ocenění nejlepších absolventů



V letošním již 23. ročníku ocenění nejlepších absolventů, které každoročně pořádá Hospodářská komora České republiky  byli oceněni čtyři žáci SOU Nové Strašecí. Ředitel školy Ing. Jan Nechutný obdržel pro naši školu z rukou ministryně průmyslu a obchodu Ing. Marty Novákové čestné uznání za vysokou úroveň praktické přípravy. Slavnostní předávání ocenění se konalo v sobotu 13. 10. 2018 v hotelu Aquapalace  Praha – Čestlice.

 Absolventi, jenž jsou navrženi na udělení osvědčení, musí splnit přísná kritéria: 1) celkové hodnocení žáka u závěrečné  zkoušky musí být „prospěl s vyznamenáním“ , tj. průměr do 1,5; 2) hodnocení praktické zkoušky v rámci závěrečné  zkoušky musí být stupněm „výborný“  a 3) po celou dobu přípravy nesměl být  žák hodnocen z odborného výcviku na výročním vysvědčení horším stupněm než „chvalitebný“.

 Dokladem toho, že odborně vzdělaní absolventi jsou pro naše hospodářství extrémně důležití je  dlouhodobé a pravidelné konání této akce, kterou kromě Hospodářské komory ČR podporuje řada firem a osobností. Osvědčení nejlepšího absolventa HK ČR dokládá požadovanou kvalitu mladých pracovníků ze strany zaměstnavatelů a slouží jako doklad o odborných schopnostech absolventa.  Ocenění naší školy pak svědčí o  kvalitě  výuky a systematičnosti práce se žáky.