IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Ocenění nejlepších učňů SOU Nové Strašecí

Ocenění nejlepších učňů SOU Nové Strašecí



Prostory Kongresového sálu areálu PVA Expo Praha byly v pátek 30. září 2016 svědkem dalšího ročníku slavnostního předávání Osvědčení Hospodářské komory České republiky nejlepším učňům.

Ze žáků SOU Nové Strašecí byli oceněni Kristýna Štíbrová a Lucie Valhová, absolventky oboru Zahradnice, Jan Pokorný, absolvent oboru Opravář zemědělských strojů, Jindřich Hanousek, Miloš Jelínek a Jiří Spousta, absolventi oboru Mechanik opravář motorových vozidel ve školním roce 2015/2016. Osvědčení se uděluje nejlepším absolventům středních odborných škol a učilišť, kteří splní přísná kritéria:

• Celkové hodnocení žáka u závěrečné nebo maturitní zkoušky musí být „prospěl s vyznamenáním“, tedy průměr do 1,5

• Hodnocení praktické zkoušky musí být stupněm „výborný“

• Po celou dobu přípravy nebyl žák hodnocen z odborného výcviku na výročním vysvědčení horším stupněm než „chvalitebný“

Celé akce se zúčastnil také ředitel SOU Nové Strašecí Ing. Jan Nechutný, který za školu převzal Čestné uznání Hospodářské komory ČR za vysokou úroveň praktické přípravy žáků. Hospodářská komora učňovské a střední odborné školství dlouhodobě podporuje. Snaží se ve všech regionech a oborech propagovat důležitost řemesel, učňovských oborů a středního odborného vzdělání jako celku. Uvedená ocenění jsou důkazem, že naše škola vychovává kvalitní odborníky, za jejichž práci v praxi se nemusí stydět.