IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Učíme se podnikat

Učíme se podnikat



V minulosti jste si mohli přečíst článek o rozvíjející se studentské firmě Slipper ve Středním odborném učilišti v Novém Strašecí, která se v loňském školním roce věnovala výrobě zajímavých papírových přáníček k různým příležitostem.

Pravidla JA Czech jsou jednoznačná a každý školní rok musí ve škole vzniknout firma nová. V říjnu 2016 byla založena studentská JA firma s názvem BFF - Book Folding Forever. Tato firma vznikla v rámci programu mezinárodní neziskové vzdělávací organizace Junior Achievement Czech (JA Czech). Posláním této organizace je poskytovat mladým lidem praktické ekonomické vzdělávání, rozvíjet jejich znalosti a dovednosti, inspirovat je a podporovat v aktivním přístupu k životu, aby se dovedli prosadit a úspěšně uplatnit a byli dobře připraveni pro vstup na trh práce.

Studentská firma Book Folding Forever je tvořena celkem osmi děvčaty, převážně z oboru Zahradník. Je zaměřena na výrobu zajímavých knižních dekorací. Děvčata z knih vyrábí různé motivy podle dané předlohy. Někdy stačí stránky pouze přehýbat, jindy je musí i stříhat. Výsledek je vždy překvapující. Tyto knížky pak balí do vhodného balícího papíru a nabízejí k prodeji.

 

 

Dne 7. prosince 2016 se tato firma zúčastnila spolu s dalšími 19 firmami z celé republiky Veletrhu studentských JA firem v Hradci Králové. Zde dívky měly svůj prodejní stánek, kde nabízely  výrobky k prodeji. Na tomto veletrhu se všechny firmy představily formou tříminutové powerpointové prezentace. Celý veletrh hodnotila několikačlenná porota v mnoha kritériích. Naše firma skončila celkově na šestém místě, což je velký úspěch. Z Hradce Králové děvčata odjížděla plná dojmů a zkušeností.

A co má Firma BFF v plánu? V současné době pracuje na výrobě dalších knih, které chce nabídnout široké veřejnosti. Začíná se intenzivně připravovat na Veletrh studentských JA firem, který proběhne v dubnu v Praze a je vyvrcholením celoroční práce a snahy studentů.