IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Úspěch Jakuba Březy z SOU Nové Strašecí

Úspěch Jakuba Březy z SOU Nové Strašecí



20. dubna 2017 se konal další ročník celostátní odborné soutěže žáků oboru vzdělání Opravář zemědělských strojů. Letošním pořadatelem byla VOŠ a SOŠ Bystřice nad Pernštejnem v kraji Vysočina.

Podmínky a pravidla soutěže jsou jednoznačné. Každá škola nominuje pouze jednoho žáka ze 3. ročníku, studujícího právě obor Opravář zemědělských strojů. Žáka na soutěž doprovází jeden pedagogický doprovod.

Střední odborné učiliště Nové Strašecí letos reprezentoval Jakub Březa. Mezi dalšími 30 účastníky Jakub vybojoval krásné 3. místo. Jeho výkon předčili pouze zástupci SPŠ Třebíč (1. místo) a SOU zemědělského a služeb Dačice (2. místo).

V soutěži žáci předváděli své dovednosti na deseti odborných pracovištích, např. strojní obrábění, ruční zpracování kovů, opravy a seřízení motorů a v neposlední řadě i svařování plamenem. Výkony hodnotila komise a přidělené body rozhodly o pořadí účastníků.

Vyhlášení a předávání cen se účastnili i zástupci kraje Vysočina a náměstek ministra zemědělství, což dokazuje vážnost a význam této soutěže. Ocenění žáci odjížděli s řadou velice hodnotných cen.

Výborné výsledky v této celostátní soutěži svědčí nejen o kvalitách vybraného žáka, ale hlavně o zázemí a kvalitní odborné přípravě, kterou učiliště svým žákům poskytuje. Mezi 30 zúčastněnými školami je 3. místo SOU Nové Strašecí významným úspěchem. Jakubu Březovi patří gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci školy.