IMG

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Galerie > Články > Úspěchy svářečů z SOU Nové Strašecí

Úspěchy svářečů z SOU Nové Strašecí



Střední technická škola Most se stala 22. března 2016 místem, kde se konal již 4. ročník soutěže žáků ve svařování „O zlatou kuklu společnosti SIAD“. Letošní ročník byl vyhlášen pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a Svazu průmyslu a dopravy ČR.

 

Cílem soutěže je testování znalostí z technologie a bezpečnosti svařování v teoretické části a prokázání dovedností ve svařování v praktické části.

Střední odborné učiliště Nové Strašecí vyslalo do soutěže tři žáky. Ve svařování v ochranné atmosféře CO2 metodou 135 soutěžil Jan Pokorný, žák 3. ročníku oboru Opravář zemědělských strojů, který v této kategorii získal skvělé 2. místo a zároveň se stal absolutním vítězem soutěže. Další 2. místo obsadil Jakub Březa, který svářel obalovanou elektrodou, metodou 111.  Posledním strašeckým účastníkem byl David Soukup, který svářel plamenem a obsadil 6. místo.

Do soutěže nominovalo své zástupce celkem 23 škol. Střední odborné učiliště Nové Strašecí dosáhlo 2. místa, což ukazuje, že znalosti a dovednosti budoucích absolventů jsou na vysoké úrovni. Všem zástupcům děkujeme za vzornou reprezentaci školy.